Onderling Genoegen Krommenie Muziekorganisatie
Muziekvereniging Onderling Genoegen Krommenie
 
lucas de bruin.jpg

Lucas de Bruin

Van jongs af aan speelde de muziek een hoofdrol in het leven van Lucas de Bruin(1952). Op 5 jarige leeftijd kreeg hij les op accordeon. Daarna volgde de piano en het elektronisch orgel. Regelmatig verzorgde hij optredens als solist of in duo's. Vanaf zijn 14e jaar speelde hij popmuziek. Na de middelbare school werd de muziek een serieuze zaak en bereidde hij zich voor op het toelatingsexamen voor het Conservatorium. Waar zijn hart aanvankelijk bij de lichte- en popmuziek lag, geraakte hij in de greep van de klassieken, mede door het feit dat opleidingen op het gebied van pop en jazz nog niet beschikbaar waren. In 1979 rondde hij het Concervatorium af met een diploma voor klassiek piano, die hij in 1990 nog uitbouwde met een staatsexamen. Na het concervatorium was hij actief als docent en orkest- en ensemble leider en uitvoerend musicus op het gebied van zowel de klassieke als de pop/jazz muziek. Vanaf 1992 tot 1999 speelde hij als pianist in het Argentijnse Tangokwintet Bailongo,

Naast de muziek ontwikkelde hij ook de belangstelling voor organisatieprocessen en in die rol was hij leidinggevende en artistiek directeur van diversen muziekscholen en instellingen voor kunsteducatie in Haarlem, Almere, Opmeer en Zaanstad.

Van 2000 tot 2005 was hij directeur van het Concervatorium Hogeschool Alkmaar en nadien vervulde hij de rol van onderwijsmanager binnen het hoger beroepsonderwijs binnen het domein van Media en Muziek.

Na het verlaten van de hogeschool begon de muziek weer de hoofdmoot te worden van zijn activiteiten en kwam hij via het project Zaans Vuur ter viering van het 15 jarig bestaan van het Zaantheater in aanraking met de korenwereld uit de Zaanstreek. Vanuit een bestuursfunctie als voorzitter van het Nederlands Koorfestival en de SNK, kende hij deze wereld al en raakte enthousiast. Begonnen als repetitor en na bijscholing ook als koordirigent van diversen zangkoren. Vanaf januari 2017 heeft hij de muzikale leiding van het koor Go4singing!

SponsorKliks, gratis sponsoren!