SponsorKliks, gratis sponsoren!
 
KoorGoMei19Park-small.jpg

Koor Go4singing in het Agathepark

Concert Agathepark

Een langzaam wegzakkende zon en ruisende bladeren vormden een mooie achtergrond voor een optreden van Go4Singing! Bijna alle dames van het koor waren op woensdagavond 15 mei present in de muziekkoepel van het Agathepark. Mede dankzij het mooie weer waren er enkele tientallen toeschouwers aanwezig. Tijdens het concert groeide het publiek nog verder, doordat toevallige voorbijgangers het de moeite waard vonden om te blijven staan.

Alle nummers die het koor ten gehore bracht - van een stemmig Old and Wise tot het swingende That Man - werden begeleid door dirigent en pianist Lucas de Bruin. De begeleiding werd deels aangevuld door bassist Casper Groep, die daarnaast soleerde met drie stukken voor contrabas en looping station. Drie prachtig gezongen nummers van de Krommeniese zangeres Lotte Sterk maakten het optreden compleet.

Zowel de koorleden, de stichting Vrienden van het Agathepark, als de bevolking van Krommenie kunnen terugkijken op een geslaagd parkconcert.

(Foto's: Arjen Gaarenstroom)

 

Optreden Guisveld

Go4singing! in verpleeghuis Guisveld

Zondag 12 november treedt koor GO4singing! op in verpleeghuis Evean Guisveld te Zaandijk.
Het koor is bijna voltallig aanwezig en er zijn ruim 70 bewoners en hun familie aanwezig in de zaal. Onze dirigent en pianist Lucas warmt de mensen eerst wat op met het spelen van diverse melodieën.
Janny presenteert het koor en vertelt wat wij gaan zingen. We beginnen met Sway en de sfeer komt er al snel in. Het is leuk om te zien hoe de bewoners en familie genieten. Bij sommige liedjes zingen de mensen mee of ze dirigeren het koor en de pianist.
Na de eerste cyclus van vijf songs gaan we met de aanwezigen bekende Nederlandse liederen zingen. We verdelen ons over de zaal en hebben, op papier, de teksten meegenomen voor de bewoners. Voluit zingen we ‘Aan de Amsterdamse grachten’,’ Als op het Leidsche plein’ en ‘mijn opa, mijn opa’. Het is leuk om zo met elkaar te zingen.
Hierna komt de tweede cyclus, die begint met ‘The old pianoroll blues’. Veel mensen zingen mee met het lied ‘Vluchten kan niet meer...’ en zoals altijd gaan bijna de beentjes van de vloer bij het enthousiaste ‘Boogie Woogie Bugle Boy’.
Tot slot zingen we nog gezamenlijk ‘De glimlach van een kind’. Met een dankwoord van Carleen, activiteiten begeleidster van Guisveld en applaus voor het koor en de dirigent wordt de middag afgesloten.

De foto's zijn gemaakt door Arjen Gaarenstroom/2017.

 

Koor Go 4 singing!

foto koor nieuw.png

Ons koor is een onderdeel van Muziekvereniging OG en bestaat uit ongeveer 35 vrouwen. 

Pop- en Jazzkoor GO in Krommenie heeft in 2017 een nieuwe start gemaakt. Er staat niet alleen een nieuwe dirigent voor het koor, maar ook de naam van het koor is veranderd.

Het koor heet nu: Pop-jazzkoor Go4singing!

We zingen pop- en jazznummers, meestal driestemmig, onder begeleiding van Lucas de Bruin. We zingen nummers als:
- Hallelujah (Leonard Cohen)
- Avond (Boudewijn de Groot)
- Vluchten kan niet meer (Harry Bannink & Annie M.G. Schmidt)
- The sound of silence (Simon en Garfunkel)
- Big spender (Shirley Bassey)
- Sway (Micheal Bublé)
- Tears in heaven (Eric Clapton)
- To make you feel my love (Adele)
- That man (o.a. Caro Emerald)
- Somebody to love (Queen)
- Boogie woogie bugle boy (o.a. the Andrews Sisters)
- Its raining men (o.a. the Weather Girls)
- Rolling Stones medley
- The old piano roll blues (o.a. Al Jolson & the Andrews Sisters)
- Can't buy me love ( The Beatles,  maar dan op de klassieke manier) 

Een voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=uzJiMy8GL2U

'Gezellig samen zingen' vinden we allemaal erg belangrijk, maar ook het niveau telt zeker mee.  Enkele keren per jaar doen we mee aan korendagen en - festivals in de omgeving, zoals de korendag in het Jisper kerkje in april en tijdens de kerstconcerten van de eigen muziekvereniging. 

Op dit moment is de verhouding tussen de stemmen niet optimaal en zijn we op zoek naar een aantal alten, maar ook andere stemmen zijn van harte welkom! Kennis van het notenschrift is niet noodzakelijk.

Iedere woensdag oefenen we van 20.00 tot 22.00 uur in het OG-clubgebouw.  Als je wilt kan je daarna nog gezellig een drankje blijven drinken.

Het lidmaatschap is €39 per kwartaal.

Interesse of wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar koorgo@ogkrommenie.nl of bel Tine Ofman  –  0620 222849.