Onderling Genoegen Krommenie Muziekorganisatie
Muziekvereniging Onderling Genoegen Krommenie
 

Koor Go4singing!

Pop- en Jazzkoor Go4singing! bestaat sinds 2010. Het koor zingt 2-, 3- en 4-stemmig in de stemgroepen sopraan, mezzosopraan en alt. Het repertoire loopt uiteen van de Beatles tot Norah Jones en van Herman van Veen tot Avicii. Het koor staat onder leiding van dirigent Evert van Malkenhorst en repeteert op woensdagavond. Meer weten? Neem contact op via koorgo@ogkrommenie.nl.

 

Gezocht: sopranen, mezzosopranen en alten

Er is plaats in ons koor voor nieuwe leden in de stemgroepen Sopraan, Mezzosopraan en Alt. Muzikale ervaring is niet noodzakelijk, de wil om te oefenen en beter te worden wel. We repeteren iedere woensdagavond in ons eigen clubgebouw aan Rosariumpark 186 (tegenover zwembad de Crommenije). Ben je benieuwd of het koor iets voor je is? Kom gerust een keer luisteren of doe vrijblijvend een repetitie mee. Voor informatie en aanmelden kun je terecht bij Tine Ofman, tine.ofman@upcmail.nl of 0620 222 849.

 
Evert2.jpg

Dirigentenwissel

In mei heeft dirigent Evert van Malkenhorst het spreekwoordelijke stokje overgenomen van Lucas de Bruin. Lucas, die ooit begon als pianist bij het koor, heeft de groep 5 jaar met verve geleid als pianist-dirigent. Tijdens het jubileumconcert van Onderling Genoegen op 14 mei nam hij in stijl afscheid met een klinkende pianosolo in het nummer The Old Pianoroll Blues.

Ondertussen waren de dames van het koor op zoek naar een geschikte opvolger. Na proefrepetities van verschillende kandidaten waren zowel de koorleden als de benoemingscommissie ervan overtuigd dat Evert van Malkenhorst (foto) het beste bij Go4singing! past. Hij weet de groep te enthousiasmeren en brengt de koorleden bijna ongemerkt zangtechniek en kennis van muziek bij. We heten Evert van harte welkom!

 
Promo-foto koor.jpg

Wij zijn weer begonnen!

In 2010 ontstond Go4Singing! - toen nog onder de naam GO - uit het groot orkest van OG. We hadden grootse plannen om dit na 10 jaar te vieren. Helaas ging anderhalve week voor ons jubileumconcert de wereld op slot.

Oprichtster Marleen Schipper begon in mei 2010 met acht dames. De missie van haar en haar vaste pianiste Afke Borst was om het koor binnen een half jaar te laten groeien. Dat lukte boven verwachting goed, maar daar bleef het niet bij. Inmiddels zingen er bijna 40 dames bij Go4Singing! en is de groep niet weg te denken bij de vaste optredens van OG. Het koor neemt jaarlijks aan diverse muziekevenementen deel en stond met grote namen als Marco Bakker en Dub de Vries op de planken.

Go4Singing wilde graag laten zien en horen hoe veelzijdig het koor in 10 jaar geworden is, maar helaas ging het jubileum in stilte voorbij. In september 2021 en januari 2022 zijn de koorleden weer met veel enthousiasme begonnen met de repetities. Voorzichtig kijken we weer uit naar het eerste concert op 14 mei.

 
KoorGoMei19Park-small.jpg

Koor Go4singing in het Agathepark

Concert Agathepark

Een langzaam wegzakkende zon en ruisende bladeren vormden een mooie achtergrond voor een optreden van Go4Singing! Bijna alle dames van het koor waren op woensdagavond 15 mei present in de muziekkoepel van het Agathepark. Mede dankzij het mooie weer waren er enkele tientallen toeschouwers aanwezig. Tijdens het concert groeide het publiek nog verder, doordat toevallige voorbijgangers het de moeite waard vonden om te blijven staan.

Alle nummers die het koor ten gehore bracht - van een stemmig Old and Wise tot het swingende That Man - werden begeleid door dirigent en pianist Lucas de Bruin. De begeleiding werd deels aangevuld door bassist Casper Groep, die daarnaast soleerde met drie stukken voor contrabas en looping station. Drie prachtig gezongen nummers van de Krommeniese zangeres Lotte Sterk maakten het optreden compleet.

Zowel de koorleden, de stichting Vrienden van het Agathepark, als de bevolking van Krommenie kunnen terugkijken op een geslaagd parkconcert.

(Foto's: Arjen Gaarenstroom)

 

Optreden Guisveld

Go4singing! in verpleeghuis Guisveld

Zondag 12 november treedt koor GO4singing! op in verpleeghuis Evean Guisveld te Zaandijk.
Het koor is bijna voltallig aanwezig en er zijn ruim 70 bewoners en hun familie aanwezig in de zaal. Onze dirigent en pianist Lucas warmt de mensen eerst wat op met het spelen van diverse melodieën.
Janny presenteert het koor en vertelt wat wij gaan zingen. We beginnen met Sway en de sfeer komt er al snel in. Het is leuk om te zien hoe de bewoners en familie genieten. Bij sommige liedjes zingen de mensen mee of ze dirigeren het koor en de pianist.
Na de eerste cyclus van vijf songs gaan we met de aanwezigen bekende Nederlandse liederen zingen. We verdelen ons over de zaal en hebben, op papier, de teksten meegenomen voor de bewoners. Voluit zingen we ‘Aan de Amsterdamse grachten’,’ Als op het Leidsche plein’ en ‘mijn opa, mijn opa’. Het is leuk om zo met elkaar te zingen.
Hierna komt de tweede cyclus, die begint met ‘The old pianoroll blues’. Veel mensen zingen mee met het lied ‘Vluchten kan niet meer...’ en zoals altijd gaan bijna de beentjes van de vloer bij het enthousiaste ‘Boogie Woogie Bugle Boy’.
Tot slot zingen we nog gezamenlijk ‘De glimlach van een kind’. Met een dankwoord van Carleen, activiteiten begeleidster van Guisveld en applaus voor het koor en de dirigent wordt de middag afgesloten.

De foto's zijn gemaakt door Arjen Gaarenstroom/2017.

 

Koor Go 4 singing!

Go4Singinggroeptekst.jpg

Pop-jazzkoor Go4singing! is een onderdeel van Muziekvereniging OG en bestaat uit ongeveer 40 vrouwen. 


We zingen pop- en jazznummers, meestal driestemmig, onder begeleiding van Evert van Malkenhorst. Een greep uit ons repertoire:

  • Happy (Pharell Williams)
  • Falling in love (Elvis Presley)
  • Avond (Boudewijn de Groot)
  • Big spender (Shirley Bassey)
  • Sway (Micheal Bublé)
  • That man (o.a. Caro Emerald)
  • Rolling Stones medley
  • Perfect (Ed Sheeran)
  • I can hear music (Beach Boys)
  • Can't buy me love (The Beatles,  maar in een heel speciaal arrangement) 

Een voorproefje:

'Gezellig samen zingen' vinden we allemaal erg belangrijk, maar ook het niveau telt zeker mee.  Enkele keren per jaar doen we mee aan korendagen en - festivals in de omgeving, zoals de korendag in het Jisper kerkje in april en tijdens de kerstconcerten van de eigen muziekvereniging. 

Iedere woensdag oefenen we van 20.00 tot 22.00 uur in het OG-clubgebouw.  Als je wilt kan je daarna nog gezellig een drankje blijven drinken.

Het lidmaatschap is €60 per kwartaal.

Interesse of wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar koorgo@ogkrommenie.nl of bel Tine Ofman  –  0620 222849.

 
SponsorKliks, gratis sponsoren!