Onderling Genoegen Krommenie Muziekorganisatie
Muziekvereniging Onderling Genoegen Krommenie
 

Fanfareorkest

Het fanfareorkest van OG Krommenie bestaat uit ongeveer 30 leden, variërend van jong tot oud.

De instrumenten die in het fanfareorkest bespeeld worden zijn bugel, trompet, trombone, bas, waldhoorn, bariton/euphonium, saxofoon, melodisch en ritmisch slagwerk.

Veel leden van het fanfareorkest zijn afkomstig uit de eigen muziekopleiding. Ze zijn op jonge leeftijd begonnen met het bespelen van hun instrument. Uiteraard is het ook mogelijk om op latere leeftijd een instrument te leren bespelen.

Het repertoire varieert van klassiek tot popmuziek, van rock tot jazz. In het verleden hebben we diverse themaconcerten gegevens, bijvoorbeeld in samenwerking met Beatlex, finalist van het AVRO Junior Songfestival Lidewei Loot en haar vader trompettist Gertjan Loot. In het najaar van 2012 was het thema OG's got Talent, hierbij presenteerden de leden van OG zich aan het publiek, solo of in kleine ensembles.

Het orkest neemt geregeld deel aan concoursen en festivals, bijvoorbeeld het ONFK in Drachten of één van de KNMO concoursen.

Op dit moment komt het orkest uit in de tweede divisie. 

Elke maandag wordt er gerepeteerd in het eigen gebouw van Onderling Genoegen in het Rosariumpark te Krommenie van 20.00 uur tot 22.00 uur.

 
SponsorKliks, gratis sponsoren!