Onderling Genoegen Krommenie Muziekorganisatie
Muziekvereniging Onderling Genoegen Krommenie
 

Over Onderling Genoegen

Muziekvereniging Onderling Genoegen uit Krommenie is opgericht in 1896 en bestaat uit een fanfareorkest, een opleidingsorkest en het koor Go4singing.

Onderling Genoegen (OG) is een vereniging met een rijke historie. In 1996 werd het honderdjarig bestaan gevierd met diverse concerten en de uitgave van een jubileumboek. Het 125-jarig bestaan werd ingeluid met artikelen in het Noord-Hollands Dagblad en de Krommenieër Kroniek.

De hoogtepunten uit ons muzikale jaar:

  • Jaarlijks terugkerende concerten in het najaar, rond kerst en in het voorjaar.
  • Het jaarlijkse solistenconcours, waar elk lid bijvoorbeeld onder begeleiding van een pianist een stuk ten gehore kan brengen. Het werk wordt beoordeeld door een deskundige jury.
  • Een tweejaarlijks festival voor opleidingsorkesten, waarin wij beginnende en gevorderde opleidingsorkesten (voornamelijk uit Noord-Holland) de mogelijkheid bieden om zich voor een jury en publiek te presenteren.
  • Het parkfestival in het Agathepark. Dit biedt een podium aan orkesten uit de regio en wordt vaak gezien als afsluiting van het muzikale seizoen.
  • De jaarlijkse huis-aan-huiscollecte voor het instrumentenfonds door heel Krommenie, uiteraard onder muzikale begeleiding van enkele leden.
  • De intocht van Sinterklaas onder begeleiding van onze pietenband, plus enkele andere optredens rond pakjesavond.
  • Deelname aan een of meer koorfestivals door koor Go4singing!
  • Ons ensemble Crom, met een wisselende bezetting, speelt een aantal keer per jaar bij diverse gelegenheden, zoals bruiloften en partijen.

Behalve muzikale activiteiten organiseert OG natuurlijk ook nevenactiviteiten. Denk hierbij aan uitstapjes met de jeugdleden, barbecues en de boekenmarkt in april en oktober. Heeft u nog boeken, cd's/dvd's voor de boekenmarkt, ook dan kunt u contact opnemen met onze secretaris via fanfare-og@hotmail.com.

 

foto kapel.jpg

SponsorKliks, gratis sponsoren!