SponsorKliks, gratis sponsoren!
 

Over Onderling Genoegen

Muziekvereniging Onderling Genoegen uit Krommenie is opgericht in 1896 en bestaat uit een fanfareorkest, een opleidingsorkest en het koor Go4singing.

Onderling Genoegen (OG) is een vereniging met een rijke historie. In 1996 werd het honderdjarig bestaan gevierd met diverse concerten en de uitgave van een jubileumboek.

Naast onze eigen concerten in het najaar, rond kerst en in het voorjaar, houdt OG jaarlijks een solistenconcours waar elk lid bijvoorbeeld onder begeleiding van een pianist een stuk ten gehore kan brengen. Het werk wordt beoordeeld door een deskundige jury.
Tevens organiseert OG om het jaar een festival voor opleidingsorkesten en het parkfestival. Tijdens het opleidingsfestival bieden wij beginnende en gevorderde opleidingsorkesten (voornamelijk uit Noord-Holland) de mogelijkheid om zich voor een jury en publiek te presenteren.
Het parkfestival in het Agathepark biedt een podium aan orkesten uit de regio en wordt vaak gezien als afsluiting van het muzikale seizoen.

Ieder jaar, in de laatste week van het seizoen, komen de leden van OG huis aan huis in Krommenie om te collecteren voor het instrumentenfonds. Dit alles onder muzikale begeleiding van enkele leden.

In november neemt onze pietenband deel aan de intocht van Sinterklaas in Krommenie. Tevens verzorgen zij enkele andere optredens rond pakjesavond.

Onze 'kapel', met een wisselende bezetting van ongeveer 12 tot 15 leden, speelt een aantal keer per jaar bij diverse gelegenheden, zoals bruiloften en partijen.

Behalve muzikale activiteiten organiseert OG natuurlijk ook nevenactiviteiten. Denk hierbij aan uitstapjes met de jeugdleden, barbecues en de boekenmarkt(april en oktober).

Heeft u nog boeken, cd's/dvd's voor de boekenmarkt, ook dan kunt u contact opnemen met onze secretaris, zie hiervoor de pagina Contact.

 

foto kapel.jpg