Onderling Genoegen Krommenie Muziekorganisatie
Muziekvereniging Onderling Genoegen Krommenie
 
Foto voor OG.jpg

Ruud Kleiss

 

 

 Ruud Kleiss begon zijn muzikale carriere op 6 jarige leeftijd bij Gerard Kuipers op trompet. Zoals vele jonge blazers kwam hij bij een orkest terecht, Harmonie Intenso in Zaandam. Hier leerde hij samenspelen en het luisteren naar elkaar. Op de muziekschool Zaanstad werd zijn intresse in pop en jazz gewekt bij workshops van Nol Sicking, Niek Grandiek en Joke van der Bunt.

Op 15 jarige leeftijd werd hij gegrepen door het ska/reggaevirus en via de bands Pakhuis en Perestrojska kwam hij bij Rude Rich and the High Notes terecht. Met deze band speelde hij door heel Europa, maakte meerdere cd's en dvd's en speelde zelfs in Japan.

Inmiddels was hij ook begonnen aan het conservatorium. Bij Jan Schut bekwaamde hij zich in het klassieke spel en van Mike Booth en Jan van Duikeren leerde hij alles op het gebied van Jazz en Pop. Na zijn studie speelde hij met verschillende bands en orkesten op plekken als Lowlands, sportpaleis Antwerpen en het Gelredome.

Na een aantal jaar werd Ruud gegrepen door het onderwijsvirus en werd de opleiding schoolmuziek gedaan in Amsterdam. In die tijd begon hij met dirigeren bij TTM Simson en het Saens Harmonie Orkest.

Ruud werkt momenteel op het Eerste Christelijk Lyceum als docent muziek en dirigeert bij het SHO en Crescendo. Daarnaast speelt hij met zijn eigen band The Spinshots, Trio Saen Amare en in losse projecten.

SponsorKliks, gratis sponsoren!