Onderling Genoegen Krommenie Muziekorganisatie
Muziekvereniging Onderling Genoegen Krommenie
 
Erik Janssen.png

Erik Janssen

Dirigent, Erik Janssen (1966) begon zijn muzikale loopbaan op 8 jarige leeftijd als trompettist bij de Hoogovens Harmonie in Beverwijk ( tegenwoordig TATA Steel orkest ). Hij studeerde vanaf 1983 de hoofdvakken trompet en directie, eerst aan het conservatorium van Alkmaar, en later aan het conservatorium van Amsterdam. Directie studeerde hij bij Jan Schaap en Danny Oosterman en trompet studeerde hij bij Jan Schut, Dik Jonker en Peter Masseurs. Ook volgde Janssen diverse cursussen in binnen- en buitenland. Janssen is een veelzijdig en veelgevraagd musicus, dirigeerde onder andere musicals, (jeugd)symfonieorkesten, harmonie- en fanfareorkesten, professionele ensembles.

In zijn begintijd als dirigent viel hij op door zijn enthousiasme en gedrevenheid, wat leidde tot zeer aansprekende resultaten bij zijn orkesten. Zo werd hij op het KNFM topconcours in totaal 10 maal KNFM landskampioen uit 11 deelnames met 4 verschillende orkesten in de periode 1995-2004. Een unieke serie. Zeker de 2 overwinningen met Schoonhoven B, een jeugdorkest tussen alle volwassen orkesten viel op.

Hij werkte als dirigent diverse malen met de Verao Amizade, een groot Noord-Portugees jeugd Harmonieorkest, en met de Banda Amizade, een harmonie orkest uit Aveiro.

Ook werkte hij enkele jaren als gastdirigent op conservatorium Den Haag om het schooljaar te openen met Haagse Brass, een samengesteld orkest van koperblazers van diverse conservatoria in Nederland.

Janssen is sinds 2006 dirigent van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee, een deeltijd professioneel fanfare orkest van 55 personen. De werkzaamheden bestaan o.a. uit militair ceremonieel, herdenkingen, spelen van taptoes, geven van concerten.

Hij is partime werkzaam als artistiek directeur bij muziek uitgeverij Molenaar Edition te Wormerveer. Daarnaast is Janssen op dit moment uiteraard dirigent bij de fanfare ‘Onderling Genoegen’ uit Krommenie, Brassband de Spijkerpakkenband in Opsterland en Brassband Schoonhoven. Ook is hij sinds 2012 dirigent van het Noord Nederland Jeugd Orkest, een harmonie orkest bestaande uit circa 80 musici tussen de 16 en 28 jaar, waarmee hij afgelopen jaren door Oostenrijk en Frankrijk toerde.

In de periode 2010 tot 2013 dirigeerde hij Brassband Schoonhoven door een enorme reeks successen, 3x winnaar Eurobrass, 3x nationaal kampioen , winnaar van het Vlaams open kampioenschap en als klap op de vuurpijl haalde hij met 99 van de 100 punten de dagwinst binnen op het Europees brassband kampioenschap van mei 2012 in Rotterdam en liet daarmee de complete Europese brassbandtop achter zich. In zijn 4 deelnames aan de Europese kamioenschappen voor Brassbands eindigde hij steeds in de top 5.

Door zijn opvallende prestaties is hij 2 keer genomineerd als 'Conductor of the Year' op het Engelse 4barsrest (2011 en 2012). Hij is veelgevraagd als gastdirigent, jurylid en examinator in binnen- en buitenland. Zo dirigeerde Erik diverse keren in de Royal Albert Hall tijdens de finals van de Engelse brassband kampioenschappen als gastdirigent van de Schotse Whitburn Brassband.

Op het Wereldmuziekconcours van Kerkrade 2013 werd hij winnaar van de eerste divisie brassband waardoor hij zich 4 jaar lang wereldkampioen mag noemen.

Het dirigeren bracht Janssen in vele landen w.o. Nieuw Zeeland, Zuid Afrika, Finland, Canada, Engeland, Belgie, Frankrijk, Zweden, Portugal, Duitsland, Schotland en Zwitserland.

SponsorKliks, gratis sponsoren!